ייעוץ סטטיסטי לסטודנטים ללא תשלום

השירות החדש לנוחות ושיפור איכות הלמידה של הסטודנטים בבית הספר לחינוך ממשיך גם בשנת לימודים זאת

ייעוץ סטטיסטי לסטודנטים

שלום רב,

בית-הספר לחינוך מציע לסטודנטים שירותי ייעוץ סטטיסטי. שירותי הייעוץ הסטטיסטי מיועדים לסטודנטים הלומדים בבית-הספר לחינוך, בכל התארים.

מטרת שירותים אלו הינה לייעץ ולסייע בתהליכי עיבוד נתוני המחקרים (סמינרים, תיזות, דוקטורטים).

ייעוץ זה ניתן ללא תשלום.

הייעוץ ניתן בימים א' - ה' בשעות שונות (יש להיכנס לאפליקציה לבדיקת זמינות שעות ייעוץ). ימי העבודה ושעות העבודה משתנים בהתאם לצרכים, בנוסף, יש שינויים עקב ביטולים כך שהזמינות יכולה להשתנות אפילו ברמה היומית.

בשלב זה ניתן הייעוץ בזום או בטלפון, בהמשך, יינתן הייעוץ בחדר 430 בבניין שרת.

סטודנטים המעוניינים בשירות זה, מוזמנים לתאם פגישה מראש באמצעות הקישור הבא:

נוהל ביטולים:

במידה ורוצים לבטל יש לעשות זאת דרך האפליקציה בהקדם האפשרי ובנוסף לשלוח הודעה במייל ל - g.aviva7@gmail.com

לנוחיותכם להלן הנחיות לקראת מפגשי ייעוץ:

1. הסבר (תמציתי) על המחקר אשר כולל

• מטרות/שאלות/השערות המחקר
    • רקע לגבי המדגם, סוג הנתונים ואופן איסוף הנתונים
    • שמות הנתונים הנדרשים לעיבודים הסטטיסטיים
  2. קובץ נתונים - (ב – SPSS או באקסל). יש לבנות את קובץ הנתונים בהתאם להנחיות המצורפות לעיל.
  3. חומרים רלוונטיים – שאלונים, וכל המידע לגביהם.
  4. מיקוד לגבי מטרת פגישת הייעוץ, ככל שניתן.

הנחיות לבניית קובץ עבודה מותאם ל- SPSS

1. קובץ אקסל ובו רשומה (שורה) אחת עבור כל משתתף בסקר.
  2. שמות המשתנים - קצרים ככל שניתן, באותיות באנגלית כאשר החיבור בין שתי מילים עם מקף תחתון, למשל: ramat_haskala
  3. אין להתחיל שם משתנה עם מספר (למשל: 12.haskala)
  4. יש לקודד את התשובות - למשל: מין מקודד 0/1 (0=זכר, 1= נקבה או ההיפך) ולא להכניס טקסט (זכר / נקבה) כתשובות בתוך המשתנים.
  5. במשתנים אשר נמדדים בסקאלה, למשל 0-5 (0=מעט – 5=הרבה) יש להקליד כערכים מספריים (0,1,2...) ולא טקסט (בכלל לא, מעט, הרבה...).
  6. יש לוודא שאין משתנים עם סקאלה הפוכה, אם כן, רצוי להפוך (אם כי אפשר לעשות זאת בקלות גם ב- SPSS).
  7. אם נעשה שימוש בשאלונים קיימים, צריך לדעת האם צריך לסכום או לחשב ממוצע של כל הפריטים בשאלון.
  8. בסקרים שבהם יש שתי מדידות, למשל - לפני ואחרי מניפולציה, יש לרשום את כל הנתונים ברשומה אחת באותו קובץ / גיליון אקסל. אם הנתונים מוזנים בקבצים נפרדים, יש לוודא שהקבצים מכילים מספר מזהה לכל משתתף במחקר ושהמספר זהה בכל גיליונות הנתונים.

בברכה,

אביבה גורל

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>