מודל מחומש ההורות – עקרונות להורות מיטיבה

הרצאתה של פרופ' דורית ארם

17 נובמבר 2022

הרצאתה של פרופ' דורית ארם על מודל מחומש ההורות עלתה ליוטיוב.

הנכם מוזמנים  לקבוצת מחומש ההורות בפייסבוק, ובה יש תקציר על המודל ושם ניתן להתייחס לשאלות לגבי חמשת העקרונות וללמוד כמה כלים לגבי כל עיקרון ועיקרון.

פרופ' דורית ארם היא פרופ' מן המניין וראש המעבדה לחקר הגיל הרך בבית הספר לחינוך.

מחקרה מתמקד בהבנת מקומו של תיווך המבוגרים בהתפתחותם של ילדי גן וקידומו בחברה היהודית והערבית. היא חוקרת את אופי האינטראקציה של הורים וגננות עם ילדים בעת קריאת ספר וכתיבה ומעריכה את משמעותה להתפתחות ניצני האוריינות ולהתפתחות הרגשית-חברתית של הילדים. מחקריה בוחנים אינטראקציות אלה בקרב ילדים עם התפתחות תקינה, התפתחות מוקדמת (קוראים מקדימים), ילדים עם צרכים ייחודיים (לקות שמיעה, לקות קשב וCP) וילדים ממיצב חברתי כלכלי נמוך. בשאיפה לקדם ניצני אוריינות והסתגלות רגשית-חברתית של ילדי גן היא מפתחת ומעריכה תוכניות התערבות לקידום רמת התיווך של הורים וגננות.

במקביל, היא חוקרת הורות בהתבוננות בין תרבותית. עם שותפים, פיתחה את מודל "מחומש ההורות" להורות מיטבית. בעזרת מודל זה היא מלמדת הדרכת הורים וחוקרת כיצד מאפיינים של הורות מיטבית על פי המודל קשורים לרווחה של הורים ולהתפתחות של ילדים בגיל הרך.

פרופ' ארם היא חברת הנהלת העמותה למען הילד בגיל הרך (OMEP ישראל).

כחוקרת אוריינות מובילה, נבחרה ב2018 לReading Hall of Fame.