דימוי גוף חיובי

09 במרץ 2018, 9:00 - 11:00
בית הספר לחינוך, אוניברסיטת תל-אביב
דימוי גוף חיובי

ימוי הגוף  מהווה, במקרים רבים, גורם המשפיע על תחושת הערך העצמי, ותופעה זו מקבלת עצמה רבה יותר בתרבות המייחסת חשיבות מרובה לשיווק ולפרסום, לנראות ולחשיפה. כל כניסה לאינסטגרם  מיד מעוררת השוואות: "איך אנחנו ביחס ל..."

מצד שני, אל מול עינינו, מתרחשת מהפיכה חשובה,  דוגמניות פלאס סייז מתחילות לככב בפרסומות ואנחנו בעיצומו של תהליך שינוי במדיה בכל הנוגע לתפיסות הנוגעות למידות הגוף ולאסתטיקה.

המרכז האוניברסיטאי, שבאוניברסיטת תל-אביב, חבר למעין קרת, יזמית בתחום דימוי גוף חיובי, ליצירת סדנה ייחודית, המהווה הזדמנות לנתח את המצב בנקודת הזמן הנוכחית ובפרספקטיבה היסטורית, לתכנן את הצעדים הבאים,  לקחת חלק בתהליך אישי וגם לרכוש כלים וידע להעברה הלאה.

הסדנה היא רב-תחומית, משלבת ידע  מתחום המדיה, האופנה,  הפמיניזם, הפסיכולוגיה,  הספורט והאקטיביזם, שמתחברים יחד לדימוי גוף חיובי.

בסדנה יחשפו המשתתפים לכלים וידע לעבודה עם בני נוער וילדים על היחס לגופם, על טיפוח דימוי גוף חיובי ועל מניעה של דימוי גוף שלילי, וכן לכלים וידע ליזמות בתחום.

מדברי שתיים ממשתתפות הסדנה האחרונה:

"מעין יקרה,  תודה על סדנה מקצועית ומשמעותית, על הנחייה רגישה ומאפשרת, על הובלת נושא כל כך חשוב בתקופתנו והכשרת אנשי מקצוע כשליחים להגעה ליותר ויותר אנשים... את עושה את זה נהדר! אל תעצרי!!! באהבה" רותי אבירי דיאטנית קלינית בכירה"

"תודה על חוויה מדהימה מעצימה ומעשירה!!! מבחינתי זאת סגירת מעגל מדהימה שעשיתי עם עצמי בכל הקשור לדימוי וקבלה של הגוף שלי. יצאתי מהסדנה עם השקפה מאוד ברורה שאני בטוחה שלאט לאט תהפוך לאקטיבית וחברתית יותר- תודה תודה תודה לך על מודל, השראה עם המון אנושיות רגישות וכנות" ג.

מטרות הסדנה:

1. להקנות כלים וידע להתמודדות עם דימוי גוף שלילי
  2. ללמד כיצד ניתן להנחות ליצירת דימוי גוף חיובי

קהל יעד: בעלי/ות רצון לשנות את עולמם או את העולם (גם מעט), שמחפשים/ות תשוקה למשהו חדש, בעלי/ות נטייה ליזמות, לעוסקים/ות בתחומים קשורים, כגון: דיאטנית, עו"ס, יועצת חינוכית  ולהורים.

מועד: ימי שישי,  9:00 - 11:00 סה"כ 12 מפגשים במועדים הבאים:

1.3.19, 15.3, 5.4, 12.4, 3.5, 10.5, 17.5, 24.5, 31.5, 7.6, 14.6, 21.6.19

מפגש 1: מבוא- הגדרות ומטרה

מפגש 2: אופנה, מדיה, חברה וסביבה

מפגש 3: פמיניזם, חשיבה ביקורתית וחזון

מפגש 4: יופי חיצוני- מהאישי לחברתי ומהחברתי לאישי

מפגש 5: מגדר ודימוי גוף- מפגש עם דוקטור למגדר, מתמחה בלימודי נערות ובסוציולוגיה של הגוף

מפגש 6:  גיל הנעוריםתוכניות התערבות בעולם והעבודה של מעין קרת בארץ

מפגש 7:  מפגש עם פסיכולוגית קלינית/ עו"ס קלינית המתמחה בהפרעות אכילה ומניעת דימוי גוף שלילי

מפגש 8:  המשך הקשר בין העולם הרגשי לדימוי הגופני

מפגש 9:  מפגש עם מורה לחינוך גופני, מאמן כושר ומרצה למדעים באימון וכושר גופני במכללה האקדמית בוינגייט

מפגש 10: בניית מהלכים ואקטיביזם חברתי