• ראשי
  • לימודי תעודה בהוראת המדעים לבעלי תואר שני

לימודי תעודה בחינוך מדעי

מטרות הלימודים

תכנית זו מיועדת בעיקר להכשרת מורי מורים. התכנית תאפשר לבעלי תואר מוסמך, לפחות, במדעים או בהוראת מדעים, להמשיך בלימודיהם, לשם העמקה, הרחבה, השלמה והתעדכנות בנושאים שעניינם התוכן האקדמי של הוראת המדעים.

מערכת החינוך זקוקה למורים מומחים ומעודכנים בתחום המקצועי ובהוראתו, ולמורים שילמדו נושאים אינטגרטיביים במדעים. כמו כן, יש במערכת דרישה מתמדת לאנשים בעלי השכלה גבוהה בהוראת המדעים, במוסדות להכשרת מורים ולהשתלמותם, במרכזים לפיתוח תכניות לימוד ובמרכזי הנחייה, הפעלה, הערכה ופיקוח ברמות שונות. בוגרי התכנית יוכלו למלא צרכים אלה של מערכת החינוך.

אנו מציעים, לפיכך, תכנית לימודי תעודה בתר-מוסמכים שתאפשר:

1.         הרחבה ועדכון ההשכלה בתחום המקצוע המדעי ובהוראתו.

2.         הרחבת תחומי המקצוע והוראתם - הרחבת ההשכלה בתחומים מקצועיים נוספים הקרובים לתחום מקצוע ההוראה (למשל, מורה לביולוגיה ילמד נושאים שונים בכימיה, פיזיקה, רפואה וכו') ובהוראתם.

3.         התמחות בהוראת המקצועות המדעיים במוסדות להכשרת מורים והשתלמותם.

התכנית תורכב לתלמידים באופן אישי, בהתחשב ברקע האקדמי שלהם ובתחומי התעניינותם, וזאת בתאום עם מרכז התכנית ובאישורו.

אוכלוסיית היעד: התכנית מיועדת לבעלי תואר שני, לפחות, במתמטיקה, במדעים, בהנדסה, בהוראת המתמטיקה או המדעים, אשר ציונם אינו נמוך מ-75. במקרים מיוחדים תישקל קבלת מועמדים, אשר אינם עונים על קריטריונים אלה. מספר המקומות מוגבל ל-20.

משך הלימודים: שנה אחת לפחות.

היקף הלימודים: 16 ש"ס לפחות.

בגמר הלימודים תוענק למסיימים תעודה, המעידה על השתתפותם בתכנית לימודי תעודה בלימודי המשך בהוראת המדעים.

תכנית הלימודים מורכבת, בעיקר, משיעורים הניתנים כיום בבית הספר לחינוך ובפקולטות הרלוונטיות (מדעים מדוייקים, מדעי החיים, מדעי הרוח, מדעי החברה, רפואה ועוד).

Developed by