ד"ר ציונה לוי

אחרי שנים של הוראת אנגלית בתיכון בבית-שאן, הדרכת מורים לאנגלית במסגרות מגוונות ובהשתלמויות שונות, השתתפות בוועדות של משרד החינוך ורשת אורט על מנת להשביח את מקצוע הוראת האנגלית, ופרסום עבודתי בבטאונים הקשורים להדרכת מורים ובכנסי מורים וחוקרים בתחום של הוראת אנגלית כשפה זרה, מבחני לשון והערכת ביצועי למידה - החלטתי שהגיע הזמן לעלות קומה ולמקצע את בסיס הידע שלי על ידי העמקה וחקר.

מצאתי את המסגרת המתאימה ביותר באוניברסיטת תל-אביב עם טובי המרצים בתחום החינוך והערכת שפה תוך התמקדות בהוראת אנגלית כשפה זרה. מצאתי את המסלול לתואר שלישי מחייב עצמאות מדעית ומצמיח מחקרית, מלמד לחשוב ולבקר. אך עם זאת, דורש שליטה בתחום המחקר ובספרות המקצועית, כדי לעמוד בהצלחה בכל המשימות. כל הקורסים אשר השתתפתי בהם, ללא יוצא מן הכלל, הוסיפו נדבך לעבודת המחקר הסופית.

תוספת חשובה היתה ההעשרה של הידיעות בתחומי ההוראה וההערכה של שפה במסגרת פורום המחקר של התכנית. הייתה לי יכולת בחירה, ובחרתי במסלול המשביח את עבודתי ואשר ילך איתי בהמשך דרכי המקצועית והמחקרית.