תעודת הוראה במקרא

עודכן: 13.09.2021

תעודת הוראה במקרא

המקרא הוא טקסט בעל חשיבות תרבותית לאומית ואוניברסלית ראשונה במעלה. בהיותו הבסיס המרכזי במורשת התרבותית של עם ישראל, הוא גם הציר הבונה את  זהותו. אך המקרא הוא גם בסיס מרכזי של התרבות המערבית, והשפעתו ניכרת בהגות, בספרות ובאמנות בכל הזמנים. ואמנם, חרף עתיקותו שרד המקרא את חילופי העתים ולא חדל מלרתק את חוקריו, קוראיו, מפרשיו ומלמדיו. לימוד המקרא הוא אפוא מסע אל שורשיה העמוקים של תרבות ישראל ואף ראי לחיי האדם בעת העתיקה, באופן שפותח צוהר להתבוננות פנימית ומעורר שאלות של זהות, אידיאולוגיה, ערכים ועוד. לאור זאת, המקרא מהווה אתגר חינוכי אדיר עבור המורה לתנ״ך בבית הספר.

 

הלימודים בחוג למקרא מספקים לבוגרים היכרות עם המקרא ועולמו מתוך גישות שונות ומגוונות: פילולוגיות, היסטוריות, ספרותיות, תרבותיות, ביקורתית, וזאת לאור תחומי דעת אחרים. יישומן של גישות אלה הופך את הוראת המקרא לאמצעי המעודד חשיבה ביקורתית, ומכאן גם אמצעי לחינוך הומניסטי, פלורליסטי וערכי.

 

לימודי תעודת ההוראה במקרא כוללים שני קורסים, האחד מספק ידע פדגוגי במקרא והשני הוא סדנה המלווה את ההתנסות המעשית, שהיא מוקד ההכשרה להוראה. במסגרת זו נלמד על תכנית הלימודים בתנ״ך,  יחודו של תחום הדעת;  קשיים בהוראת המקצוע,  מקומה של המסורת בהוראת המקרא; מקומה של הביקורת בהוראת המקרא; הוראת התנ"ך על רקע השיח החברתי/דתי/פוליטי בישראל; גישות שונות להוראת המקרא, דרכי הוראה, נלמד כיצד לבנות שיעור ויחידת לימוד, כיצד לכתוב מערך שיעור, נתנסה בניסוח שאלות על פי דרגות קושי ותכנון מבחנים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>