תואר שני הוראת המדעים: התמחות בהוראת מדעי המחשב לבי"ס על יסודי

מזכירת החוג: עדי סקורה

דוא"ל: adisko@tauex.tau.ac.il

טלפון: 03-640-8486

מסלול הוראת מדעי המחשב לתארים מתקדמים כולל מספר מרכיבים. מרכיב אחד מתמקד בהיבטים שונים של חשיבה אלגוריתמית, במובנים של פתרון בעיות באופן כללי, שימוש בתבניות אלגוריתמיות, ופיתוח אלגוריתמים בשלבים תוך דגש על ההיבטים של נכונות, סיבוכיות (יעילות) ומבניות.

בנוסף, נכללים היבטים של: זיהוי מאפיינים מתמטיים בתהליך פתרון בעיה, ניסוח דקלרטיבי וניסוח אופרטיבי של פתרון.

ההיבטים השונים נלמדים במספר קורסים, אשר חלקם ייחודיים להוראת מדעי המחשב, וחלקם משותפים להוראת מדעי המחשב והוראת מתמטיקה. בנוסף, מוצע סמינר שבו מוצגים מודלים קוגניטיביים לבחינת התנהגות פותרי בעיות במדעי המחשב, ומתוארים מוקדים שונים של מחקרים אודות קשיי תלמידים בהוראת מדעי המחשב.

עבודות מחקר לתואר שני ותואר שלישי מתמקדות בהיבטים שונים של פתרון בעיות אלגוריתמיות (כולל בעיות אתגר), יצירתיות בחשיבה אלגוריתמית, קשיי תלמידים בהבנת שפות תכנות, פיתוח חומרי לימוד ובחינת יישומם, הוראה באמצעות טעויות, ועוד.