• ראשי
  • תעודת הוראה בהיסטוריה

מרכז: פרופ' אבנר בן עמוס

מפה עם זכוכית מגדלת וטלסקופ

במדינת ישראל תכנית הלימודים להיסטוריה קובעת כי לימודי היסטוריה נועדו לא רק ללמד מידע על אירועים ודמויות היסטוריים, אלא גם להתייחס להיבטים שונים של החשיבה ההיסטורית והכללית וגם לטפח את העולם הערכי והזהותי של הלומד. ברוח זאת מכשיר המסלול להוראת היסטוריה מורים לחטיבת הביניים ולחטיבה עליונה, מתוך כוונה ורצון להגביר את מודעות ואת פרקטיקה של הוראת היסטוריה עתירת חשיבה.

לימודי ההכשרה יוצרים בסיס רחב ועמוק של ידע ומיומנויות מקצועיות ובמהלכם רוכשים הסטודנטים כלים שונים כדי ללמד היסטוריה בצורה מעניינת ומאתגרת: עבודה עם מקורות היסטוריים, צירי זמן, מפות היסטוריות, מחלוקות, משחקי הדמיה ומשחקים דידקטיים, שאלות הערכה ושיפוט, ועוד.

במקביל ללימודים באוניברסיטה  מתרחשת ההתנסות המעשית בבתי הספר המאמנים בהדרכתם של מורים מאמנים מנוסים. האתגר האינטלקטואלי העומד בפני הסטודנטים הוא לשלב בין הבסיסים עיוניים לבין ההוראה עצמה. כך הופכת ההכשרה להוראת היסטוריה לשלב ראשון בגיבוש זהותו המקצועית של הסטודנט כמורה.

ניתן להתרשם מהרוח הנושבת במסלול בעמוד בפייסבוק

Developed by