הזמנה להרצאתו של ד"ר יובל גובני : האוניברסיטה החילונית ומבקריה

היחידה לסוציולוגיה של החינוך והקהילה מזמינה את הסטודנטים והמרצים להשתתף בהרצאתו של ד"ר יובל גובני

12 בינואר 2015, 13:00
בית הספר לחינוך ע"ש קונסטנטינר
ללא תשלום
הרצאתו של ד"ר יובל גובני : האוניברסיטה החילונית ומבקריה

האוניברסיטאות בארצות הברית הן נושאות הדגל של חילוניות בחברה שבה לדת יש נוכחות דומיננטית. וככאלה, הן מושא לביקורת דתית נוקבת, תוססת ורבת פנים.

ההרצאה מבקשת להציע בחינה מדוקדקת של כמה מטיעוני היסוד של מתנגדיה של האוניברסיטה החילונית ולנסות להציבם בהקשר רחב של סוגיות בפילוסופיה של החינוך, כמו למשל, ידע וערכים, חינוך להצטיינות והגינות וניטרליות בחינוך.

בחינה יסודית של הפולמוס שבין תומכיה ומתנגדיה של האוניברסיטה החילונית חשובה בין היתר, ואולי אף בעיקר, משום שהיא מחייבת אותנו לחשוב מחדש על מהותה ותפקידה של האוניברסיטה כמוסד המשקף ומעצב בעת ובעונה אחת את החברה והתרבות שבה אנו חיים ופועלים.

ההרצאה תתקיים ביום שני ה-12.1.2015 בבניין שרת חדר 309 בשעה 13:00

נשמח לראותכם