טקס הענקת פרס ע"ש ד"ר חיים קונסטנטינר לחינוך יהודי לשנת 2014

פקולטה למשפטים
ללא תשלום
פרס ע"ש קונסטנטינר לחינוך יהודי

מימין לשמאל: ארתורו קונסטנטינר ופרופ' אהרון שי, רקטור האוניברסיטה, מעניקים את הפרס לעופר איסרוב, מנהל יחידת השליחים ועמיתי ישראל של הסוכנות היהודית זוכה 2013(צילום: קובי קנטור)

מדי שנה מקיים בית הספר לחינוך ואוניברסיטת תל אביב את טקס הכבוד בו מוענק פרס לארגון או דמות אשר תרומתה לחינוך ניכרת ומשפיעה.

השנה זכתה איריס דורון מנהלת בית הספר "רמז בפרדס כץ, בני ברק. הטקס ייערך ב-19 למאי 2014 בשעה 16:00 באולם כגן באוניברסיטת תל אביב. הנכם מוזמנים.

להלן מנימוקי הועדה אשר מצאה את איריס דורון כראויה לקבלת הפרס:
איריס דורון קיבלה בית ספר תיכון שבו לומדת אוכלוסייה משכבה סוציו- אקונומית נמוכה שלא בלט בהישגיו. יחד עם צוות בית הספר פיתחה סביבה חינוכית של קידמה ומצוינות.

בית הספר עבר מהפיכה. ניתן לראות זאת בעלייה מרשימה באחוז הזכאות לבגרות שעלה מ-38% ל-85%. זה אומר שהרבה יותר תלמידים יקבלו הזדמנויות לחינוך גבוה ולהשתלבות מצליחה בעולם העבודה.

הישג בולט נוסף העלאת אחוז הזכאות לבגרות בתכנית "אתגר". על כך  קיבלה את הוקרת משרד החינוך.

בנוסף, הרחיבה דורון את הקהילה החינוכית על ידי הכללת ההורים. שיתוף בין המורים, ההורים והמנהלת הינם דוגמא לכל אלה שרואים את נושא החינוך כתחום חשוב ומרכזי בחיינו.

איריס דורון הינה מנהיגה במובן הטוב של המילה, אשר הצליחה לארגן ולהוציא לפועל תכניות חינוכיות שמניעות את התלמידים למעלה, אל אפשרויות להצלחה. איכות זו של מימוש מתיאוריה למעש  מתאימה  לקבלת  פרס קונסטנטינר.

"פרס קונסטנטינר", ע"ש ד"ר חיימה (Jaime) חיים קונסטנטינר מוענק מדי שנה לאיש או ארגון אשר הצטיינו בתרומתם למען קידום החינוך היהודי.  ד"ר קונסטנטינר היה אישיות פעילה וידועה בעולם היהודי בדרום אמריקה. בית הספר לחינוך באוניברסיטת תל-אביב קרוי על שמו ועל שם רעייתו המנוחה ג'ואן (Joan).

בשנה שעברה זכתה בפרס תכנית השליחים למחנות הקיץ בצפון אמריקה של הסוכנות היהודית