טכנולוגיות המעשירות את תהליך הלמידה

לטכנולוגיות החדשות יש השפעה גם על עיצוב סביבות הלמידה הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הפדגוגי. השילוב של טכנולוגיות כגון: מדפסות תלת ממד, מציאות רבודה ומדומה, אינטליגנציה מלאכותית ושירותי ה"ענן" מאפשרות יצירת חווית למידה אוטנטית המשלבת אלמנטים ויזואליים וקוליים המעצימים ומעשירים את תהליך הלמידה.

טכנולוגיית הענן הינה פרדיגמת מחשוב לפיה מגוון משאבים, שירותים וכלים נגישים למשתמש דרך הרשת ואינם צורכים כמעט משאבי עיבוד וזיכרון מהמחשב האישי. עבור חברות וארגונים, השימוש בטכנולוגיית הענן מספק גמישות גבוהה וחסכון בעלויות מחשוב  כמו חומרה, תוכנה, אחסון, תחזוקה, כוח אדם ועוד. לפי דוח Horizon (2014) טכנולוגיית הענן צפויה להיכנס באופן נרחב לשימוש בבתי הספר בטווח של שנה או פחות. הצפי הינו לשימוש בעננים פרטיים או היברידיים, המאפשרים שמירה על פרטיות הלומדים וזאת לצרכי שיתוף מידע בין מורים ותלמידים ובין תלמידים לבין עצמם, שימוש בכלי תוכנה ואפליקציות שיתופיות, גישה לחומרי לימוד, מעבדות וירטואליות, עולמות וירטואליים, מדיה, דוא"ל ועוד. טכנולוגיית הענן מספקת יתרונות שונים לגורמים שונים במערכת החינוך (González-Martínez, Bote-Lorenzo, Gómez-Sánchez,  & Cano-Parra, 2015). עבור אנשי החינוך, שירותי הענן תומכים במגוון מודלים פדגוגיים, כדוגמת למידה שיתופית, BYOD ו-Flipped Classroom. כמו כן, הזמינות הגבוהה של שירותי הענן בד בבד עם השימוש ההולך ומתרחב במכשירים ניידים המחוברים לרשת האינטרנט (כגון טלפונים חכמים וטאבלטים), מאפשרים למידה ניידת, המתרחשת אל מחוץ לגבולות הכיתה הפורמאלית. עבור הלומדים, טכנולוגיית הענן מאפשרת הרחבת הלמידה מחוץ למוסד הלימודי, מקלה על התקשורת ועל תהליכי שיתוף משאבים. עבור אנשי המחשוב בחינוך, טכנולוגיית הענן מקלה על תהליכי הקמה, תחזוקה וניהול של סביבות למידה. ברמה המוסדית, הטכנולוגיה מאפשרת חסכון בעלויות. לטכנולוגיית הענן יתרונות גם ביישומן של תכניות ללמידה מרחוק, והיא תאפשר הרשמות רבות ואספקת משאבים עשירים במדיה (סופר, 2017).

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>