טכנולוגיות המעשירות את תהליך הלמידה

לטכנולוגיות החדשות יש השפעה גם על עיצוב סביבות הלמידה הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הפדגוגי. השילוב של טכנולוגיות כגון: מדפסות תלת ממד, מציאות רבודה ומדומה, אינטליגנציה מלאכותית ושירותי ה"ענן" מאפשרות יצירת חווית למידה אוטנטית המשלבת אלמנטים ויזואליים וקוליים המעצימים ומעשירים את תהליך הלמידה.

מדפסות המשמשות לבניית אובייקטים פיזיים ממידע תלת ממדי דיגיטלי, צפויות להיכנס לשימוש נרחב בבתי הספר בשנים הקרובות. מדפסות אלו יכולות לאפשר חקירה אותנטית של אובייקטים כגון: ארטיפקטים, מאובנים ומולקולות. מעבדות וירטואליות הן אפליקציות רשת המדמות הפעלת מעבדות אמתיות ומאפשרות ללומד להתאמן בסביבה בטוחה לפני השימוש ברכיבים אמתיים. המעבדות נגישות 24/7 מכל מקום ומאפשרות חזרה על אותו ניסוי שוב ושוב. מעבדות מרוחקות הן ממשק וירטואלי למעבדה אמתית, פיזית, המאפשרות ביצוע מניפולציה על הציוד וצפייה בפעילות המתרחשת במעבדה באמצעות המצלמה במחשב או במכשיר הנייד. מעבדות כאלו תאפשרנה הנגשת ציוד ואלמנטים ממעבדת מדעים ללומדים הנמצאים בכל מקום באמצעות הרשת (סופר, 2017).

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>