כלים דיגיטליים התומכים בהוראה - כלים להערכה

1. בוחן - כלי המוטמע במערכת ה- Moodle

פעילות זו מאפשרת יצירת שאלות מסוגים שונים:

  • שאלות אמריקאיות
  • התאמה
  • נכון/לא נכון
  • שאלות פתוחות 
  • שאלות סגורות (כגון שאלות אמריקאיות, התאמה וכד')

הנבדקות באופן אוטומטי ומדווחות היישר לגיליון הציונים באתר הקורס.  בחנים מסוג זה עשויים לשמש לבחינות, תרגול עצמי, הערכה עצמית וכד'. למדריך המלא לחצו כאן. למדריך סוגי השאלות ויצירתן לחצו כאן.

 


 

2. רכיב מטלה - כלי המוטמע במערכת ה-Moodle

רכיב המאפשר לבצע הגשה של קובץ מסוגים שונים ע"י הסטודנט/ית ומיועד כרכיב הערכה המצריך מענה בעיקר על שאלות פתוחות ובדיקה נוחה של ההגשות. להסבר מפורט לחצו כאן.

את הבדיקה ניתן לבצע או באמצעות הורדתן בבת אחת והעלאת הקבצים עם ההערות בבת אחת. או, בדיקה ברכיב התוכן המקוון בתוך מערכת ה-Moodle.

לבודקים ב-TomaGrade, ניתן ליצור מטלות באתר הקורס ולאחר מכן לשייכן למערכת. לאחר הבדיקה, המחברות הבדוקות והציונים חוזרים לרכיב המטלה ב-Moodle.

הציונים מסתנכרנים לדוח הציונים באתר הקורס ואף לאחר מכן ניתן לייצא את הדוח לאקסל. 

 


 

3.  מחולל מבחנים ומשחקים Quizlet

לאתר הכלי לחצו כאן.

האתר מאפשר יצירת משחקים בהם הכיתה יכולה לשחק אונליין בתחרות קבוצתית סינכרונית ובצורה א-סינכרונית כיחידים – כל תלמיד בזמנו.

הפלטפורמה מאפשרת הזנה של סדרות- למשל, עיר בירה והמדינה לה היא שייכת, תרגיל ופתרונו וכיו"ב ולאחר מכן המחולל יאפשר ליצור פעילויות לימוד ומשחק שונות: למשל: "כרטיסי הברקה" (Flash cards), השלמת תשובה מתוך מאגר אותיות, משחק גרירה והתאמה, ביצוע מבחן בשילוב שאלות השלמה,רב ברירה ונכון לא נכון ועוד. 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>