פרויקטים
מחקר בטחוני:
מחקר בתחום הבטחון:
טכנולוגיות שנות ה-2000:
פרויקט רב שנתי, העוסק בהערכת טכנולוגית מפציעות וניתוח התפתחויות עבור מפא"ת, משרד הבטחון.
דוגמאות למחקרים בשנים האחרונות:
• איומי טרור הנשקפים מטכנולוגיות חדשות
• חומרים חדשים המפותחים בתחומי הננו-ביוטכנולוגיה
• הסתרה אקוסטית
• סריקת אופקים במדעי החיים
• זיהוי ביומטרי ושיפור יכולות אנוש
• השלכות בטחוניות של שינויי אקלים וסביבה (לרבות הזירה הימית)
• חומרים מרוכבים מתקדמים
מבט קדימה:
פרויקט הסוקר עבור מפא"ת טכנולוגיות בתחום האיתור והמעקב אחר אנשים ועצמים, אשר יבשילו בחמש השנים הקרובות.
בטחון פנים:
אבטחת התקנים ותשתיות המופעלים מרחוק – פרויקט הבוחן אספקטים עתידיים שונים של לוחמת-סייבר ודרכים להתגונן מפניה. [פרויקט נמשך]
מערכות לא מאוישות בשדה הקרב העתידי – פרויקט שהוזמן ע"י המכון למחקרי ביטחון לאומי. בוצע חיזוי טכנולוגי של יכולות וביצועים שונים של כלים אוטונומיים ולא-מאוישים בשדה הקרב עד שנת 2030. ממצאי החיזוי משמשים כבסיס לשלב הבא של המחקר, העוסק בהשלכות השימוש במערכות לא מאוישות על מדיניות הבטחון. [פרויקט נמשך]
תרחישים פרועים (Wild Cards) בתחום המשטרתי: פיתוח מתודולוגיה לשיפור המוכנות להפתעות ("קלפים פרועים") לרבות איומים וצרכים עתידיים חדשים למשטרת ישראל.
ESR – Enhancing Societal Resilience - בטחון אזרחי, מחקר בשת"פ עם מכון nexus בגרמניה, במימון משרד המדע. המחקר הינו חלק מתוכנית מחקרים שמטרתה העלאת החוסן הלאומי במקרה של אסונות. ישראל תרמה מניסיונה בנושא טרור וגרמניה בנושאים כמו אסונות טבע. במסגרת המחקר התקיימו חילופי מידע על לקחים מאירועים רלבנטיים בשתי המדינות.
FESTOS - Technology Foresight: Security Threats and Responses - פרויקט תלת-שנתי שהיחידה ניהלה במסגרת התכנית האירופית השביעית, בתחום הבטחון (security). זוהו ונותחו טכנולוגיות חדשות העלולות להיות מנוצלות לרעה על ידי טרוריסטים או ארגוני פשע, שורטטו תרחישי איום עתידיים ונבחנו דרכים לניטור ובקרה של הידע הנוצר בשלבי המחקר והפיתוח תוך גיבוש קווים למדיניות אירופית כוללת (2012)