הסדרה דיגיטלית

10 בינואר 2018, 16:15
אולם 432, קומה רביעית, בניין שרת, אוניברסיטת תל-אביב
ניבה אלקין-קורן

כיבוד קל יוגש החל בשעה 15:50 מחוץ לחדר.

הסביבה הדיגיטלית מאתגרת את דרכי ההסדרה המקובלות של התנהגות אנושית באמצעות כללים משפטיים ונורמות חברתיות. ההרצאה תבחן את המאפיינים של הדרכים החדשות להסדרת התנהגות: באמצעות מידע, באמצעות אלגוריתמים ובאמצעות פלטפורמות מקוונות. אמצעים אלה מחייבים בחינה מחדש של המנגנונים המבטיחים את שלטון החוק וחירויות הפרט בסביבה המקוונת.

ניבה אלקין-קורן היא פרופ' מן המנין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, שם היא עומדת בראש המרכז למשפט וטכנולוגיה מנהלת-במשותף של המרכז לחקר סייבר, משפט ומדיניות, וחברה במרכז המצוינות לחקר למידה בחברת המידע (LINKS). בשנים 2012-2009 כיהנה כדיקן הפקולטה למשפטים. היא עוסקת במחקר והוראה בתחומי קניין רוחני, דיני מידע וסייבר. פרופ' אלקין-קורן היא בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א, בעלת תואר מוסמך במשפטים מאוניברסיטת הרווארד ובעלת תואר דוקטור למשפטים מאוניברסיטת סטנפורד. היא חברה בלשכת עורכי הדין משנת 1990. לצד עבודתה האקדמית, היא עוסקת בפעילות ציבורית, בין היתר כיהנה כחברת מועצת הקולנוע ובוועדת בקרה ותפוקות של רשות הפטנטים; היא חברה במועצה הציבורית להגנת הפרטיות ובמועצה האקדמית של המרכז לאתיקה משכנות שאננים.

נשמח לראותכם!