כנס שהתקיים בבית הספר לחינוך עסק בנושא אלימות ומדיניות במערכת החינוך

הכנס נערך ב-4.1.22 בחוג למדיניות ומנהל בחינוך בשיתוף עם אופיר פינס, ראש המכון לחקר השלטון המקומי באוניברסיטת ת"א.

18 ינואר 2022
כנס שהתקיים בבית הספר לחינוך עסק בנושא אלימות ומדיניות במערכת החינוך

מערכת החינוך עברה טלטלה עזה בשנתיים האחרונות בעקבות מגפת הקורונה. אחת התוצאות הייתה עלייה משמעותית במקרי האלימות בבתי הספר.

הסגרים והריחוק החברתי שנכפו על התלמידות והתלמידים הובילו לתופעות לא פשוטות. האלימות הפכה לנפוצה ובעלת סממנים שמקשים על סדר היום החינוכי.

הכנס שנערך הציג את ממדי תופעת האלימות במערכת החינוך ואת הדרכים המוצעות להתמודד איתה.

החוקרות והחוקרים, כמו גם הסטודנטיות והסטודנטים בחוג למדיניות ומנהל בחינוך, נחשפים לעיתים קרובות לממדי האלימות ולקושי של הצוות החינוכי להתמודד מול תופעות קשות ולא פשוטות אלה.

הכנס נועד לעודד את השיח ואת הפתרונות האפשריים לסוגיה.

הכנס נערך ב -4.1.22 בחוג למדיניות ומנהל בחינוך בבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב, בהובלת ד"ר אורי כהן, ראש החוג ובשיתוף עם אופיר פינס, ראש המכון לחקר השלטון המקומי באוניברסיטת ת"א.

בכנס השתתפו:

עינב לוק, מנהלת אגף בכיר – שירות פסיכולוגי יעוצי – משרד החינוך.

פרופסור יזהר אופלטקה, ראש התוכנית לניהול ומנהיגות בחוג לחינוך.

מיכל ארגמן, נציגת עמותת "מצמיחים" להפחתת אלימות בבתי הספר.

עדיה קרסנטי, סגנית מנהלת השירות הפסיכולוגי החינוכית בירושלים.

סמואל קוקוצ'קה, תלמיד כיתה יא', מועצת תלמידים עירונית בת-ים.

לצפייה בהקלטת הכנס

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>