בית הספר לחינוך ע"ש חיים וג'ואן קונסטנטינר מארח

ביקור הנהלת אוניברסיטת תל אביב במעבדות בית הספר לחינוך ומפגש עם חוקרים ותלמידי מחקר התקיים בחודש דצמבר 2016
02 ינואר 2017
הרקטור מתארח בפקולטה

על פי הזמנת ראש בית הספר, פרופ' דוד מיודוסר, התארחו בבית הספר נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, רקטור האוניברסיטה ,פרופ'  ירון עוז , דקאן הפקולטה למדעי הרוח,  פרופ' ליאו קורי , מר עמוס אלעד, סגן נשיא לפיתוח משאבים ולקשרי חוץ, גב' מריאנה שדה, המזכירה האקדמית היוצאת, גב' שרון פלדמן, המזכירה האקדמית הנכנסת, מר חיים בן יעקב, גייס למדינות דוברות רוסית, גב' רווה אליעזר, מנהלת יחידת הפרסומים בקשרי חוץ, גב' ענבל קוהלי,מנהלת דסק ארצות הברית, גב' יעל רגב, מנהלת האגף לקשרי חוץ ופיתוח משאבים, גב' נירה שירמן, משנה מנהלית הפקולטה למדעי הרוח, והגב' רוני גולדשטיין, ראש מטה נשיא.

המארחים מבית הספר היו:  פרופ' דוד מיודוסר, פרופ' רפי נחמיאס, פרופ' לילך שלו-מבורך, פרופ' נעמה פרידמן, ד"ר אורלי להב, ד"ר ריקרדו טרש, ד"ר ארנון הרשקוביץ, ד"ר ודים טאליס, אסי קופרמן, חגית ברק , יפה קריאף וכן דוקטורנטים.

מטרת הביקור היתה, לחשוף בפני האורחים את העשיה המחקרית החשובה הנעשית על ידי חוקרי בית הספר ולהמחיש את אופן הפעילות הנעשית במעבדות.

הביקור התקיים בשלש מעבדות:  מעבדת קשב, מעבדה לטכנולוגיות ולמידה  והמעבדה לחקר התפתחות הילד.

לביקור במעבדות  קדמו הרצאות:

פרופ' דוד מיודוסר ראש בית הספר, הציג את הפעילות המחקרית הענפה ואת היקף גיוס משאבי מחקר ממקורות מגוונים הנעשית על ידי חברי הסגל של בית הספר.

ד"ר אורלי להב הציגה מחקר חדשני  העוסק במיפוי קוגניטיבי של מרחבים והנגשת הסביבה לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים (במיוחד אוכלוסית העיוורים), באמצעות פיתוח סביבות וירטואליות רב-חושיות עתירות טכנולוגיות מתקדמות.

אסי קופרמן , דוקטורנטית בהנחייתו של פרופ' דוד מיודוסר הציגה היבטים יישומיים עדכניים אותם הניבו מחקרים המתבצעים בעשור האחרון בנושא "פיתוח חשיבה טכנולוגית בגיל הרך". בעקבות המחקר פותחו כלים פדגוגיים וקוריקולאריים הכוללים תהליכי פתרון בעיות, התנסות בתיכון (design) של פתרונות טכנולוגיים והתנסות בתכנות רובוטים. ממשק התכנות לילדים "רובוקיד", אשר פותח ונחקר במהלך שני העשורים האחרונים במרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי על ידי צוות בראשותו של פרופ' מיודוסר, הוצג גם הוא על ידי אסי שותפה מלאה למחקר.

ד"ר ארנון הרשקוביץ הציג גישה חדשנית למחקר חינוכי אשר עושה שימוש בנתונים דיגיטליים המתעדים את "עקבותיהם" של לומדים במערכות למידה מבוססות-מחשב. באמצעות גישה זו, ניתן לזהות אירועים במהלך הלמידה ולהגיב להם בזמן אמת.

פרופסור לילך שלו-מבורך, ראש מעבדת קשב הציגה את מחקריה אודות ההיבטים הנוירו פסיכולוגיים של קשב וליקויי קשב ותיארה את מחקרי האימון הקשבי שנעשים בבית הספר לחינוך בקרב ילדים ומבוגרים (סטודנטים) עם הפרעת קשב.

ד"ר ריקרדו טרש, חוקר בכיר במעבדת הקשב הציג את מחקרו פורץ הדרך אודות מדיטציה ומיינדפולנס כטיפול יעיל להפרעות קשב וכהתערבות מעודדת למידה בקרב תלמידים ומורים בבתי ספר.

פרופ' נעמה פרידמן, ראש מעבדת ליזלוטה אדלר לחקר התפתחות הילד וראש מעבדת שפה ומח, הציגה את מחקריה בנושאי הפרעות שפה וקריאה אצל ילדים ומבוגרים, את הדיסלקסיות החדשות שזוהו במעבדה, ואת השלכותיהן התיאורטיות, המוחיות והקליניות

הביקור במעבדת טכנולוגיות למידה  איפשר לאורחים לקחת  חלק פעיל בהפעלה והתנסות בתכנות רובוט בממשק "רובוקיד" , בהליכה בסביבה וירטואלית רב חושית שמותאמת לאוכלוסיה העיוורת ובגישה לרבדי מידע המקושרים לתיאור חזותי של מחקרי המעבדה בטכניקה של מציאות רבודה. במעבדת הקשב האורחים השתתפו בהדגמת מערכת למעקב אחר תנועות עיניים תוך כדי קריאה וקיבלו הסברים על ניסויי EEG בהם משתתפים ילדים ומבוגרים עם הפרעות קשב, בני-נוער מחוננים ועוד.

במהלך כל הביקור, האורחים גילו עניין רב והיתה אווירה של  למידה פעילה ומשמעותית.

ביקור ואירוח נשיא

רפי נחמיאס ודוד מיודוסר