ברכות לפרופ' אדי רקח וטלי שהרבני לקבלת מענק

ברכות לפרופ' אודרי אדי-רקח וטלי שהרבני, על קבלת מענק ממכון מנדל למנהיגות חברתית באוניברסיטת בן גוריון על מחקרן בשיתוף המגזר השלישי – "מתלות לאחריות - נשים מובילות ליציאה ממעגל העוני במגדל העמק"
27 יוני 2017
מתלות לאחריות - מענק מחקר

המענק ניתן על ידי מכון מנדל לחקר המגזר השלישי באוניברסיטת בן גוריון.

תמצית המחקר:

תופעת העוני בחברה הישראלית היא מוכרת וידועה. בפועל ברמה הלאומית המדינה מנסה לצמצם את מימדי התופעה אולם טרם נצפתה פריצת דרך ממשית. מטרתו של מחקר זה להתמקד במנהיגות נשים שצומחת מלמטה בעקבות התערבות מקיפה של עמותת "להטיב". העמותה חותרת ומצליחה לשנות מציאות באמצעות שינוי תפיסה של משפחות המתמודדות עם עוני בן דורי.

במונחיו של בק (Beck, 2002) הפרט נדרש ליצור ולבנות את הביוגרפיה האישית שלו אשר תאפשר לו להתנהל בחברה בעלת מאפיינים של עמימות, אי ודאות, וסיכון חברתי מובנה. במהלך התהליך ממצב של תלות לאחריות מפתחות הנשים אחריות לא רק כלפי עצמם ומשפחתם אלא הופכות לדמויות לחיקוי, למנטורים ולמובילות שינוי במקום מגוריהן.

בביצוע המחקר נתמקד בשתי קבוצות נשים – האחת ראיון מול הנשים שיצאו ממעגל העוני ומהוות דמויות מובילות בקהילה והקבוצה השנייה תהיה של נשים אשר נמצאות ביחסי גומלין איתן. המחקר מבוסס על קשרים בין המגזר השלישי לאקדמיה בכדי לפעול לקידום מטרות חברתיות: למידה על המשאבים שנדרשו לנשים לצאת ממעגל העוני, חיבור בין סוכנות (Agency) מגדר ועוני ותרומה מעשית בביסוס תכניות המושתתות על פיתוח ומימוש המשאבים האישיים המסייעים ליציאה מעוני.