פרופ' מלכה מרגלית כלת פרס ישראל בתחום חקר החינוך

סגל בית הספר לחינוך, עמיתיה ודור תלמידיה בעבר ובהווה גאים בזכייתה של מלכה מרגלית בפרס ישראל.
01 פברואר 2017
פרופ' מלכה מרגלית

שר החינוך נפתלי בנט הודיע על זכייתה של כלת פרס ישראל בתחום חקר החינוך, הפרופ' מלכה מרגלית. השר בנט אישר את המלצת ועדת הפרס בראשותו של  פרופ' יחזקאל טלר, ולצידו חברי הועדה פרופ' עלית אולשטיין ופרופ' אלישע באב"ד.

השר בנט בירך את פרופ' מרגלית על הישגיה המרשימים ואמר: "אני מתרגש בשבילך ומתרגש בשביל החינוך בישראל. תרומתך לחינוך המיוחד בישראל מעוררת השראה ומחקרייך מאפשרים למערכת החינוך להתאים את עצמה לילדים בעלי צרכים מיוחדים בצורה טובה יותר. בשמי ובשם ממשלת ומדינת ישראל, כל הכבוד".

בנימוקי ועדת הפרס צוין כי פרופ' מלכה מרגלית חוקרת בעלת שם בינלאומי בתחום החינוך המיוחד וחקר ליקויי הלמידה. מחקריה הטביעו חותם משמעותי על פיתוח החינוך המיוחד בישראל לאורך השנים. לפעילותה של פרופ' מרגלית, נודעה השפעה רבה על החינוך המותאם לצרכים אינדיבידואלים והחינוך לבעלי מוגבלויות שונות. בתחומים אלה היא הניעה שינויים תפיסתיים, ניהוליים ומערכתיים רבי חשיבות. בשנים האחרונות מתמקדים מחקריה של פרופ' מרגלית גם בתיאוריה המכונה "תיאורית התקווה", היכולת הנחזית לכבוש נתיבים להשגת מטרות רצויות ולהניע אדם לפסוע בנתיבים אלו. מחקריה מוכיחים, כיצד תקווה משרה הישגים גבוהים אצל תלמידים בכלל ותלמידים ליקויי למידה בפרט וכיצד שיפור כח הרצון המנטלי מהווה כלי לחולל שינוי אישי מרחיק לכת.

Developed by
Design by