תואר שני הוראת המדעים: התמחות בהוראת מדעים וטכנולוגיה

מזכירת החוג: עדי סיקורה,
דוא"ל: adisko@tauex.tau.ac.il
טלפון: 03-6408486

הלימודים לתואר שני ב"הוראת מדעים וטכנולוגיה " נועדו לחזק את יכולותיהם של מורים למדעים ולטכנולוגיה בבתי הספר היסודיים והעל-יסודיים. לימודים אלה מיועדים לקדם את מצוינות המורים תוך העמקת הידע שלהם בתחום התוכן והידע הפדגוגי שלהם. במסגרת התואר השני ניתן דגש גם לקידום היכולת המחקרית והראייה הביקורתית, עיסוק בפועל במחקר חינוכי עדכני ורכישת מיומנויות למידה/הוראה ותובנות רלוונטיות. הלימודים יובילו לאינטגרציה בין התיאוריה - הידע התוכני, הידע הפדגוגי ומיומנויות המחקר לבין היישום - פרקטיקות ההוראה והמעשה החינוכי.

תוכנית הלימודים נשענת על סגל הוראה מהחוג לחינוך מתמטי, מדעי וטכנולוגי בבית הספר לחינוך, העוסק בפועל במחקר חינוכי יום יומי תוך שימוש בגישות עדכניות וחדשניות בקנה מידה בינלאומי. העמקת הידע בתחום התוכן ללומדים להוראת מדעים וטכנולוגיה המכוונת לבי"ס על יסודי(ביולוגיה, פיזיקה, כימיה או טכנולוגיה) מהווה כ- 35% מהיקף הלימודים בתוכנית התואר השני ונערכת בפקולטות הרלוונטיות באוניברסיטה (הפקולטה למדעי החיים, הפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה להנדסה), עימן אנו נמצאים בקשר מתמיד.

הלימודים מיועדים להכשרת חוקרים בחינוך המדעי וטכנולוגי, לקידומם המקצועי של מורים, להכשרה לתפקידים בכירים במוסדות חינוך ולהכשרה לתפקידים בכירים כדוגמת ריכוז והנחייה, במערכת החינוך המקומית והארצית.

למידע נוסף, השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי